Jak si vyčistit a vydezinfikovat mobil bez poškození? Známe nejlepší způsoby

blog-cistenie-telefonu

Koronavirus je v těchto chvílích skutečně na celém světě. I přesto, že možná není ve vaší blízkosti, určitě přemýšlíte nad tím, jak zůstat zdravý. Mezi preventivní kroky by mělo patřit pravidelné a správné mytí rukou a dezinfekce vašeho mobilu, vědomy si, na kolika veřejných místech jste ho používali. Podívejme se na několik způsobů, jak si můžete vyčistit a dezinfikovat mobil bez jeho poškození. 

Nedávná studie z časopisu Journal of Hospital Infection ukázala, že koronavírus může přežít na neživých površích, jako jsou kov, sklo nebo plasty, až neuvěřitelných devět dní, ale je ho lze snadno odstranit pomocí izopropylalkoholu. 

Nejvhodnější je využít kombinaci teplé vody a mýdla, ale to platí pouze pro nejnovější mobily. Pro starší zařízení doporučujeme používat pouze mírně navlhčený hadřík. Pokud si chcete vyčistit mobilní telefon bez jakéhokoliv poškození přečtěte si tento postup.

  1. Odpojte všechny kabely a vypněte si váš mobil.
  2. Používejte měkký hadřík navlhčený, který nepouští vlákna - například hadřík na čočky.
  3. Zabraňte vniknutí vody do otvorů telefonu.

Nepoužívejte žádné čistící prostředky. Mobilní telefony lze čistit také pomocí utěrek Clorox nebo isopropanolem. Použitím 70% isopropylalkoholu nebo dezinfekčních utěrek Clorox můžete jemně otřít tvrdé, neporézní povrchy zařízení Apple, jako například displej a jiné venkovní povrchy.

Použijte antimikrobiální čistící hadřík

how-to-clean-sanitize-iphone-without-damaging-it

Nejjednodušším a nejúspornějším způsobem, jak vyčistit a dezinfikovat váš mobil bez alkoholu nebo čisticích prostředků, je použití antibakteriální / antimikrobiální látky. Ta udržuje měkkost hadříky z mikrovlákna pomocí aplikace tekutého stříbra namísto stříbrné nitě, aby nepoškodila obrazovku vašeho.

DG-300 Silverclear je používán na některých látkách z mikrovláken a je registrován v EPA. Podle dostupných informací odstraňuje 99,9% bakterií a zabraňuje šíření virů.

Nasaďte si ochranné sklo a pak použijte dezinfekční utěrky

Nasazením ochranného skla obrazovky zabráníte, aby jakékoliv čistící ubrousky poškodili povlak obrazovky na vašem mobilu. Existuje mnoho cenově dostupných ochranných skel. Když je displej vašeho mobilu chráněný sklem, můžete dezinfikovat  mobil čisticími utěrkami nebo 60-70% isopropanolem.

Čistěte a dezinfikujte váš mobil pomocí UV čističe

wL6leTn

Pravděpodobně každý z nás se už někdy zamyslel nad tím, jestli na telefonu s sebou nenosí i nějaké ty bakterie nebo jiné drobné nečistoty, které by se mohly přenášet například i na obličej při telefonování. Pravda je, že mobilní telefony takové nečistoty obsahují a, že se při telefonování přenášejí na obličej. Stačí si uvědomit skutečnost, že se telefonu dotýkáme vždy a všude, aniž jsme si předtím myli ruce.

Čištění mobilního telefonu probíhá bez jakýchkoliv chemikálií, využívá se pouze potenciál UV světla pustošícího bakterie.

Disinfection UV Lampa je nejoblíbenější dostupnou možností dezinfekce vašeho mobilu UV světlem. Toto je nejdražší ze zmíněných možností, ale poskytuje rychlý a snadný způsob, jak si vy a vaše rodina budete jisti, že vaše mobilní telefony jsou opravdu čisté. při Disinfection UV Lampe samotný čistící proces trvá pouze 120 sekund, během nichž UV žárovky pod a nad telefonem osvětlují jeho povrch. UV světlo za 1-2 minuty při vzdálenosti několika cm od telefonu zabije i ebolu.

Aby bylo osvětlení povrchu, co nejrovnoměrněji, vnitřní stěny této UV používá dvě žárovky UV-C, kterými dokáže usmrtit až 99,9% bakterií a virů. Všechny naše desinfekční UV lampy naleznete ZDE.

 

Prohlédni si další související články