Jak si vyrobit domácí dezinfekce na ruce? Známe recept, podle kterého si ji připravíte i doma

blog-dezinfekcny-gel

V posledních dnech je téměř nemožné najít dezinfekční prostředky na pultech obchodních řetězců. Prevence je však nejlepší způsob, jak předejít nákaze koronavirus. Proto lidé pro nedostatek dostupných zdrojů vymýšlejí způsoby, jak si takové přípravky vyrobit doma. 

Paradoxem však je, že ne všechny podomácku vyrobené dezinfekce na ruce jsou účinné tak, jak bychom čekali. Připravili jsme si pro vás recept na dezinfekční prostředek, který zabíjí většinu bakterií. Situace je na Slovensku skutečně vážná a tak se dbá na zvýšenou hygienu a dezinfekci více, než kdykoliv předtím.

Suroviny potřebné na účinný dezinfekční gel:

  1. Izopropylalkohol 99%  – 800 ml
  2. Aloe vera gel – 330 m
  3. Esenciální olej / citron - přibližně 10 kapek

Postup přípravy dezinfekčního gelu je jednoduchý. Potřebujete misku, ve které smícháte všechny potřebné suroviny. Isopropylalkohol je účinný v boji proti bakteriím, přičemž gel z aloe vera hydratuje pokožku rukou. Esenciální oleje způsobí příjemnou vůni. Pokud dodržíte poměr 2: 1 aloe vera a isopropylalkoholu, procento alkoholu se sníží z 99% na 60%.

Pokud máte gel hotový, můžete ho nanést nebo nastříkat na ruce a následně 30-60 sekund krouživými pohyby vmasírovat do pokožky. I přesto, že tento gel je velmi účinný, mytí rukou by mělo být stále důležitou součástí každodenní hygieny.

Gel aloe vera, který je k dispozici v drogeriích, je řidší než 100% gel z bio-obchodů, takže váš dezinfekční prostředek na ruce více zředí. Ideální je použít 100% ESI Aloe Vera GEL, jehož účinky si zamilujete.  Mimo jiné zvlhčuje a vyživuje suchou i poškozenou pokožku, pomáhá udržovat hydrolipidy rovnováhu pokožky a její pružnost. Zklidňuje zarudlou a sluncem podrážděnou pokožku. Je vhodný pro všechny typy pokožky, není mastný a dobře se vstřebává. Účinný ESI Aloe Vera GEL najdete na tomto odkazu. 

Dezinfekce a správné mytí si rukou je nejlepší prevence před nákazou.

 

Kouknite si další související články