Tyto triky na mastné vlasy zabrání tomu, aby se vaše vlasy tak rychle mastily

Naše největší chybička krásy? Mastné vlasy. A v tomto letním počasí se nám navíc lepí ke kořínkům, takže potřebujeme mít připravené profesionální hacky na mastné vlasy.

Je to běžný problém: pokožka hlavy produkuje olej a kožní maz, takže mastným vlasům se nevyhneme, zvláště u těch s jemnější strukturou. Často je to důsledek vynechávání mycích dnů, nadměrného mytí nebo cvičení, ale svou roli může hrát i počasí.

Mnoho lidí si myslí, že mastnota je horší v teplejších měsících. Se stoupající teplotou těla se zvyšuje pocení, které umožňuje smíchání potu s kožním mazem na pokožce hlavy a tím se šíří více mastnoty.

Kromě všeobecného zvýšeného množství potu může k tomuto problému přispět i samotné počasí. Se zvýšenou vlhkostí je ve vzduchu více vlhkosti, a tedy i ve vlasech. Dokonce i naše letní doplňky mohou tento problém ještě zhoršit. Sluneční brýle posunuté dozadu na temeno hlavy pomáhají přenášet olej a mastnotu. Stejně tak i sluneční doplňky, jako jsou klobouky, které zploští kořínky a způsobí jejich mastnotu.

Co tedy lze udělat, abyste pomohli tomuto problému?

Oslovili jsme odborníky, aby nám poskytli několik nejlepších tipů na mastné vlasy včetně nejlepších produktů na odstraňování mastnoty a toho, jak často byste si měli mýt vlasy (nápověda: není to tak často, jak si myslíte).

Co způsobuje mastné vlasy?

Mastné vlasy jsou důsledkem toho, že mazové žlázy na pokožce hlavy produkují olej. Tento olej se poté vstřebává do vlasů a jeho nadměrné množství může způsobit mastný vzhled.

Olej sám o sobě není pro vlasy škodlivý - ve skutečnosti činí vlasy lesklými, zdravými a silnými, ale příliš mnoho oleje může způsobit jeho hromadění, které způsobuje, že vlasy vypadají ochablé a příliš hladké.

Proč se mi vlasy tak rychle mastí?

Různé typy vlasů se budou jevit mastné po různé době – ty s hrubými nebo strukturovanými vlasy mohou mít vlasy týden a stále budou vypadat svěže. Ti, kdo mají jemné nebo tenké vlasy, však mohou zjistit, že jejich vlasy vypadají mastně již po jednom dni.

Přihlaste se a odebírejte rady Dr.Protecta a získejte slevu 5% hned teď.

#formular#

Vše závisí na množství oleje, které vaše pokožka hlavy produkuje, jakož i na tom, jak dobře jsou vaše vlasy schopny tento olej přenášet. Když máte mastné kořínky, je pokušením mýt si vlasy pravidelněji, ale každodenní mytí vlasů může ve skutečnosti přispět k mastným kořínkům.

Když si totiž vlasy naučíte na pravidelné mytí, mohou se vám zmastit, budete-li se je snažit umýt jeden den navíc. Je to stejné, jako když si nadměrně čistíte pokožku a zbavujete ji přirozených olejů – čím více si vlasy čistíte, tím více oleje vaše pokožka hlavy produkuje, aby to kompenzovala.

Jaké jsou nejlepší šampony a kondicionéry pro mastné vlasy?

Samozřejmě nejde jen o to, jak si vlasy myjete, ale také o to, zda používáte ty nejlepší produkty pro vaše vlasy. My v Dr.Protect víme, že je nutné pečlivě vybírat šampon a kondicionér. Proto jsme si pro vás připravili v na tomto odkazu produkty, které jsou nejlepší proti mastným vlasům.

Zde jsou všechny hacky na mastné vlasy, které je třeba mít na paměti...

1. Ať už děláte cokoliv, nemyjte si vlasy nadměrně

Když se vlasy mastí více, může být lákavé zvýšit množství mytí, ale jak již bylo zmíněno, odborníci tvrdí, že je to vlastně jedna z nejhorších věcí, které můžeme udělat. "Pokud si začnete mýt vlasy každý den, vaše pokožka hlavy bude mít pocit, že musí produkovat nadměrné množství mazu. Dostanete se do začarovaného kruhu pocitu, že si musíte mýt vlasy každý den-

Pokud už máte pocit, že jste se dostali do pasti nadměrného mytí, začněte si od části mytí odvykat Pomalu snižujte počet šamponování a vybírejte si bezsulfátové produkty, které pomáhají vyčistit vlasy.

2. Investujte do čistícího šamponu na mastné vlasy

Trpíte-li mastnými vlasy, mnoho vlasových odborníků se domnívá, že je to spíše důsledek mastné pokožky hlavy než mastných vlasů. Zatímco bezsulfátové šampony jsou příjemné a šetrné pro každý druhý den, je dobré používat čistící šampon jednou týdně pro hlubší čištění. Pomůže vám to odstranit přebytečný nahromaděný olej. Čistící šampon používejte jednou týdně a následně použijte oblíbený šampon a kondicionér, které nejlépe vyhovují vašemu typu vlasů. Můžete také zkusit užívat doplněk na vlasy od Dr.Protecta. Je jím Dr.Protect Super Vlasy kapky, který příznivě působí na roztřepené konečky nebo poškozené vlasy.

3. Kondicionér používejte pouze na konečky vlasů

Pokud se vám kondicionér vyčerpá rychleji než šampon, děláte to špatně. Hladítko ve sprše byste měli používat střídmě a jen na konečky. Mnozí z nás se suchými nebo barvenými vlasy se dostávají do pasti, když ho nanášejí výše a výše, aby se rozpletl, dokud ho nemají v podstatě u kořínků. Čím výše jej však nanesete, tím rychleji se vaše vlasy začnou mastit. Místo toho zkuste ke zkrocení svých zamotaných vlasů použít mokrý kartáč . Štětiny jsou dostatečně měkké, aby nezpůsobovaly lámání, ale dostatečně silné, aby si poradily is těmi nejodolnějšími uzly.

4. Kolik šamponu mám použít?

Existuje určité množství šamponu, které byste měli použít, aby se vlasy příliš nemastily. Při mytí vlasů je velmi důležité nepoužívat příliš mnoho šamponu, neboť může vlasy zatížit. Obecně stačí menší množství – a lépe fungují dvě rychlá mytí než jedno dlouhé mytí.

Při mytí vlasů byste neměli používat příliš horkou vodu, protože ta zbavuje pokožku hlavy přirozených olejů a pokožka hlavy je okamžitě nahradí, čímž se vlasy stávají mastnými. Při posledním oplachování nezapomeňte vodu ochladit, abyste vlasům dodali lesk. Proud studené vody po umytí také pomůže pokožce hlavy a reguluje průtok krve. Stejné pravidlo platí i pro stylingové přípravky. Méně je více, aby se zabránilo přílišnému hromadění.

5. Vyzkoušejte jablečný ocet k léčbě mastných vlasů

Tato metoda, metoda na mastné vlasy zahrnuje pouze dvě složky: vodu a jablečný ocet. Stačí zředit jablečný ocet v šálku vody, řadí jeden z uživatelů na internetu, a přelít jím vlasy. Nechte působit několik minut a voilà: usazeniny jsou odstraněny a vlasy zůstanou čisté a 100% bez mastnoty. Pokud se chete svěřit do rukou vědě a kosmetice, podívejte se na naše produkty na mastné vlasy, které pomohou každému.

6. Zvolte si drdol nebo cop

Ukázalo se, že ne všechna mastnota pochází od kořene. Nečistoty z rukou se mohou ve vlasech hromadit vždy, když se jich dotknete. Pokud si vlasy dáte do volného drdolu nebo copu, udržíte je dále od mastného obličeje nebo zpoceného krku. A je to také šik.

7. Vyhýbejte se konzumaci mastných jídel

Tak jako u většiny aspektů naší péče o krásu, i zde platí, že to, co dáváme do svého těla, může mít stejný vliv jako výrobky, které na něj dáváme. Vaše strava může mít přímý vliv na stav vašich vlasů, proto se snažte vyhýbat mastným potravinám a zvyšte denní příjem ovoce a zeleniny. Prohlédněte si náš přehled těch nejlepších šamponů a produktů na mastné vlasy na tomto odkazu