Nošení roušky může zachránit váš život. Je to nejlepší možná ochrana

blog-map

Koronavirus otřásá většinou zemí na světě. Země zavádějí tvrdá opatření karantény, nošení roušek a omezené výroby v továrnách. Jsou však tato opatření dostatečná? Ochrání nás roušku, pokud je při nás nakažený člověk?

Podle nejnovějších informací se potvrdilo, že nošení roušky je nejlepším možným prevenčním krokem před nakažením se koronavirus. Výsledky ukazují, že v zemích, kde je zavedeno povinné nošení této ochrany, počet nakažených nestoupá tak rapidně, jako v zemích, kde lidé rouška nenosí.

Pro srovnání, Itálie dosud zaznamenalo 10 779 úmrtí a Taiwan, kde lidé dodržují striktní pravidla a nosí roušky, zaznamenali jen 3 úmrtí. Španělsko, či USA, země bez vládního nařízení nošení roušek, počet obětí dosáhl několik tisíc, ovšem v Japonsku, v zemi s povinností nošení roušek, je jich dosud jen 54. Ochrání vás roušku nebo respirátor před koronavirus? Přečtěte si náš článek. 

Výsledky tak ukazují, že každá zábrana, bránící přenosu koronavirus je účinná. Je třeba být zodpovědný a chránit sebe, stejně jako blízké. Nošení roušky je přece to nejmenší, co můžete udělat. 

Zdroj: maskssavelives.org

Základní pravidla nošení roušek:

  1. Začněte od sebe - noste roušku všude mimo domu.
  2. Pokud nemáte respirátor, noste roušku nebo cokoliv, co zabraňuje přímému dýchání vzduchu.
  3. Nenosit rouška na veřejnosti je jako jezdit na motorce bez helmy. Lidé vás vidí a myslí si, že si nevážíte vlastní život.
  4. Propagujte nošení roušky mezi svými sousedy a svou rodinou.

Vyberte si ze široké nabídky roušek, které si můžete objednat.

Zdroj: maskssavelives.org

 

Koukni další související články