Jak zlepšit paměť a schopnost soustředění?

Fosfatidylserin (PS) je fosfolipid, který je podstatnou složkou 100 miliard mozkových buněk. Vyskytuje se v mozku a v membránách mozkových buněk.

Je jednou z nejkritičtějších živin pro optimální zdraví mozku. Stovky miliard nervových buněk jsou nejaktivnějšími buňkami v našem těle, jejich membránové systémy přenášejí elektrické signály v mozku, míše prostřednictvím trilionů cest. Tyto elektrické signály vyžadují stálý přísun fosfatidylserinu PS.  

Jaké jsou varovné signály nedostatku PS?

– neschopnost učit se, porucha paměti

– poruchy úsudku, poznávání, koncentrace, pozornosti

– stárnutí způsobuje pokles PS v buňkách, následkem je snížení kognitivních funkcí (kognitivní funkce nám umožňují myslet a rozpoznávat okolní svět, můžeme se díky nim učit, pamatovat si, posuzovat, odůvodňovat, koncentrovat se a mluvit

Kde najdeme PS?

PS má zásadní význam pro normální fungování mozkových neuronů, podporu dělení a opravy nervových buněk. Přestože naše tělo je schopno produkovat určité množství PS, nestačí to k optimální funkci mozku, a proto musíme PS doplňovat. Které potraviny jsou bohaté na fosfatidylserin? V uvedené tabulce je obsah PS mg/100g.

Pokud přijímáte málo omega 3 mastných kyselin, PS se v mozku může snížit až o třetinu. Pokud patříte k vegetariánům je třeba doplňovat PS pravidelně, jelikož denní příjem může být nižší než 50 mg denně.

Vědci se domnívají, že PS bude v budoucnu jednou z klíčových látek, které zabrání ztrátě paměti ve vyšším věku. 

Přijměte proto preventivní opatření již dnes – denní dávkou 100 mg si zabezpečíte dobrou paměť a mentální výkonnost až do pokročilého věku.

Příznivé účinky tohoto produktu ocení:

  • Osoby, které potřebují podpořit duševní a psychickou výkonnost (při stresu, zátěži, náročném pracovním tempu),
  • Senioři, pro udržení kognitivních funkcí a podporu paměti (kognitivní funkce nám umožňují myslet a rozpoznávat okolní svět, můžeme se díky nim učit, pamatovat si, posuzovat, odůvodňovat, koncentrovat se a mluvit),
  • Všichni, kdo si chtějí zachovat dobrou paměť a mentální výkonnost až do pokročilého věku,
  • Studenti připravující se na zkoušky, zvyšuje kognitivní funkce při řešení úkolů,
  • Duševně pracující lidé, manažeři – přispívá k odolnosti vůči stresu,
  • Učitelé – pomáhá koncentraci a duševnímu výkonu v případech stresu, psychické zátěže,
  • Senioři bojující se zapomnětlivostí, poruchami paměti, výpadky paměti a neschopností udržet pozornost, vzpomenout si,
  • Všechny osoby, které si chtějí déle uchovat duševní svěžest 

Pro všechny, kteří si chtějí zachovat dobrou paměť a mentální výkonnost až do pokročilého věku i pro duševně pracující, studenty a zejména seniory bojující se zapomnětlivostí, poruchami paměti, výpadky paměti a neschopností udržet pozornost či vzpomenout si doporučujeme Dr.Protect Megamozek kapsle.

Fosfatidylserin chrání integritu mozkových buněk a pomáhá jim proniknout do živin produkujících energii. Také napomáhá našim mozkovým buňkám mezi sebou komunikovat a podporuje metabolismus energie našeho mozku.

Díky těmto funkcím je fosfatidylserin velmi důležitým tukem pro paměť a další kognitivní funkce. Tuto sloučeninu produkuje váš mozek přirozeně. Její produkce klesá stárnutím.

Fosfatidylserin snižuje kortizol, významný stresový hormon, který se tvoří během fyzického a duševního stresu.

Moderní životní styl v rozvinutých zemích obvykle vede k velké produkci kortizolu a stresu, což přispívá k nespavosti

Přihlaste se a odebírejte rady Dr.Protecta a získejte slevu 5% hned teď.

#formular#

Pro koho je obzvláště tento přípravek doporučen?

Starší generace a senioři

Starší lidé jsou významnou skupinou v naší společnosti, kde je predispozice ke zhoršení mentálního zdraví.

Prevence a posílení je v tomto případě opravdu nezbytností, abychom se vyhnuli nečekaným náhlým událostem, způsobených zhoršením kvality života následkem zhoršení paměti, poruchám úsudku, poznávání, koncentrace a jiných změn v chování.

Speciální pozornost je nutná například i při Alzheimerově nemoci. Složky kapsle Megamozek mohou pomoci významně zmírňovat příznaky této diagnózy. 

Výzkumy z roku 1993 prokázaly u pacientů zlepšení v kognitivních funkcích v projevech chování a rovněž se zlepšila jejich paměť.

Stárnutí obecně způsobuje pokles PS v buňkách, následkem je snížení kognitivních, tedy myslících funkcí (rozpoznávat okolní svět, schopnost učit se, zapamatovat si, posuzovat, odůvodňovat, koncentrovat se a mluvit). 

Studenti

Mladí, studující lidé bývají v dnešní době neúměrně zatěžováni obrovským množstvím informací a školních povinností. V této době, při vyšším podílu využívání informačních technologií, počítačových her i distančního online vyučování je na mládež vyvíjena enormní mentální zátěž. Proto ani léky na paměť pro studenty nejsou ničím výjimečným.

To může vést k celkové nerovnováze, k rozkolísaným náladám, emoční nevyrovnanosti, snížené schopnosti koncentrace a také k poruchám paměti.

U dětí je také riziko vzniku ADHD.

Práce na počítači – pracující lidé v aktivním věku

Stejně ohroženou – a o to více, že je velmi početnou – skupinou v naší populaci je aktivní část pracujících, kteří se téměř od rána do večera dívají do monitorů, a kromě modrého záření jsou vystaveni elektrosmogu. Při neustálé práci za počítačem jsou rovněž vhodné i pilulky na soustředění.

Negativní účinek modrého světla může mít dopad na množství a kvalitu spánku, hormonální rovnováhu, biorytmus organizmu, bolesti hlavy, dokonce může vést až k rozmazanému vidění.

Hráči počítačových her

V současném období je ve velkém rozjetý průmysl počítačových her a zábavy. Pro virtuální svět nabízí animaci, zvuk, umělou inteligenci i stále nové a novější technické možnosti, které se v krátkém období stávají pro populaci jejich uživatelů běžným standardem.

Dlouhodobé hraní počítačových her bývá velkou zátěží na zrak, převládá napětí v očích, podráždění, rozmazané vidění, zarudnutí a časté bolesti hlavy. Právě hráči počítačových her ocení léky na prokrvení mozku.

Děti, dospívající jedinci, ale i dospělí, kteří se pravidelně věnují online hrám, mívají častěji zhoršené interpersonální vztahy, bývají ve zvýšené míře úzkostní.

Množství času, který věnují těmto hrám, se u nich odrazí i ve zhoršení jejich celkových výsledků, ať už ve škole nebo v práci a mívají také časté problémy ve vztazích a v rodině.

Někteří renomovaní autoři výzkumů zjistili u vysoce frekventovaných hráčů počítačových her zhoršenou schopnost soustředit se na své školní, pracovní či soukromé povinnosti, přičemž mívají i odlišné komunikační vzorce a způsoby, jak zvládat stres.

Toto vše může vést k vážným k duševním poruchám.

Podle posledních výzkumů vyšlo najevo, že přijdeme až o 86 tisíc neuronů v mozku denně, za rok o 31 milionů.

Proto je nemírně důležité věnovat tomuto tématu a prevenci velkou pozornost.

Dr.Protect Megamozek je unikátní produkt pro podporu paměti, kognitivních funkcí, produktivity, soustředění a zlepšení duševního a sportovního výkonu. Neobsahuje kofein, což ocení všichni lidé, kteří se ho snaží omezovat.

Recenze od zákazníků

„Mohu říci, že moje spokojenost s kapslemi megamozek je velká, pomohli mi v době zkoušek ve škole. Mám celkově více energie a dokážu se lépe soustředit. Spolužačka mi je doporučila, když jsem potřebovala v krátké době zvládnout spoustu věcí. Užívám je od té doby pravidelně, cca třikrát v roce vyberu jedno balení a vždy cítím, že se lépe koncentruji a soustředím.“ Michaela, 20 let

„Doporučuji „všemi deseti“... z mé vlastní zkušenosti se mi po doporučeném 3měsíčním užívání stav opravdu zlepšil, hlavně paměť a jsem podstatně klidnější, lépe v práci zvládám povinnosti a stres a nejsem večer tolik unavená po celém dni. Funguje to. Třeba ale užívat déle, já si dávám jednu tabletku denně 3 měsíce.“ Veronika, 32 let 

„Koupili jsme s manželkou našemu dědečkovi-otci tyto vitamíny, protože má Alzheimera a problémy s psychikou, je ve vyšším věku 81 let, což je v tomto věku a v dnešní době v podstatě normální. Od té doby užívá Megamozek každý druhý měsíc – jedno balení mu vydrží na celý měsíc... neboť vidíme, že mu ty vitamíny pomáhají. Jsme velmi spokojeni, že je něco takového k dispozici, dědeček je více psychicky v pohodě, klidnější a lépe se orientuje v čase. Bere také léčbu od lékaře, ale v kombinaci s vitamíny Megamozek je to mnohem lepší, viditelně se mu zlepšila krátkodobá paměť. Takže moc doporučujeme – máme odzkoušené a děkujeme.“ Peter, 54 let 

„Užívám před cyklozávodem, alespoň týden před začátkem, v rámci sportovní i psychické a mentální přípravy. Trenér mi to schvaluje, protože se od té doby tolik nestresuji tolik a lépe se soustředím na výkon. Za sebe rozhodně doporučuji, cítím se lépe a mám jakoby „čistší hlavu“ a více energie, síly. Osvědčilo se mi, děkuji, kupuji rovnou i přítelkyni Jakub, 25 let

„Výborné, pro lepší soustředění, jsem v lepší pohodě, a i při delších cestách autem pomáhá při únavě, dokonce mě nebolí oči, když potřebuji v noci fungovat za volantem. Dostal jsem od manželky, mám brát 1 tabletku denně a jsem rád, pomohlo to a cítím se lépe. Byl jsem předtím strašně unavený. Teď je mám vždy koupeno, pokud nezapomenu, tak cca každý druhý den si dávám jednu tabletku ráno. Děkuji, jsem velmi spokojen.“ Miro, 46 ​​let 

„Kolegyně v práci měla tyto vitamíny, tak jsem si je koupila i já, protože s nimi byla spokojená. Velký dík za to, pomohly mi, jsem „stresmenka“ a citlivá povaha, hlavně na negativní pracovní prostředí, nervozitu a tlaky, které na nás vyvíjejí v práci. Velmi doporučuji každému, kdo potřebuje něco k povzbuzení a uklidnění zároveň. Já je beru třetí týden a cítím se velmi dobře, už dvou týdnech jsem na sobě viděla změny k lepšímu. Děkuji i za rychlé dodání.“ Maria, 52 let

„Pro maminku jsem objednala přes váš e-shop tyto pilulky a je s nimi spokojená. Mamince je 73 let a měla problémy s pamětí, často zapomínala a byla z toho pak nervózní. Všichni jsme si všimli, že se její stav zlepšil, tak snad to bude i do budoucna takhle fajn zabírat, kupujeme jí další balení, užívá jednu tabulku denně, dopoledne nebo před obědem. Trochu hůře se jí polykají pilulky, tak pokud byste měli sirup, vzala bych ho hned, odebírám Vaše novinky, jste super, děkuji a doporučuji i ostatním známým.“ Linda, 46 let